Чуйність переможе насильство

29.11.2022

25 листопада 2022 року спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб долучилися до акції «Чуйність переможе насильство», яку проводив Запорізький міській центр соціальних служб разом з партнерами та міською владою, в рамках цьогорічного проекту UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, к співпраці з партнерами, за підтримки Уряду Великої Британії, Канади та США, зокрема, за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID. До акції, також долучилися працівники поліції, співробітники Мобільних бригад, благодійних організацій, волонтери та студенти, тощо.

У 60 містах по всій Україні встановлюють мозаїку із зображенням різних форм насильства. Інсталяція виконана із магнітів, тож беручі кожен із них собі, охочі доєднаються до того, щоб негативне зображення зникло. Після того, як усі магніти розібрали, на стенді, наданому UNFPA, з’явилося гасло «Чуйність переможе насильство». Таким чином організатори інформують суспільство про те, що необхідно протидіяти домашньому насильству, не допускати його у своїх родинах.

Окрім мозаїки, під час акції презентували інтерактивну онлайн-гру, завдяки якій можна дізнатися про різни форми насильства й про те, як мешканці Запоріжжя ставляться до цієї теми та, чи готові прийти на допомогу у разі потреби. За бажанням, кожен може пройти цю гру за посиланням,  https://frontend.game.nwdev.net/ua, та не лише дізнатися важливі факти, але й виграти подарунки.

Головна ціль такого заходу - збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.