Під головуванням начальника обласної військової адміністрації 21.11.2022 відбулася нарада щодо організації суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану

23.11.2022

Під головуванням начальника обласної військової адміністрації 21.11.2022 відбулася нарада щодо організації суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану

 

Питання організації суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 № 753 (зі змінами) обговорили на робочій нараді 21.11.2022 під головуванням начальника обласної військової адміністрації Олександра Старуха.

Участь у нараді взяли також представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Запорізького обласного центру зайнятості, районних військових адміністрацій, сільські, селищні, міські голови та військовий комендант м. Запоріжжя.

Олександр Старух зазначив, що з метою запровадження в області суспільно корисних робіт, які мають оборонний характер, спрямовані на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій внаслідок проведення бойових дій, облаштування захисних споруд цивільного захисту тощо, видано розпорядження голови облдержадміністрації від 17.11.2022 № 518.

Слід звернути увагу, що відповідно до положень вищезазначеної постанови виконання суспільно корисних робіт в районах ведення бойових дій, місцях розташування вибухонебезпечних предметів заборонено.

Так, на теперішній час в Запорізькій області із 67 територіальних громад тимчасово окуповані або знаходяться в зоні бойових дій 59 територіальних громад, у т.ч. Запорізька міська територіальна громада (наказ Мінреінтеграції від 25.04.2022 № 75 зі змінами від 17.10.2022).

Не включені до цього переліку наразі лише 8 територіальних громад Запорізького району: Вільнянська міська громада, Біленьківська, Долинська, Михайлівська, Михайло-Лукашівська, Павлівська, Петро-Михайлівська сільські громади та Тернуватська селищна громада.

Тобто, на територіях цих громад можливо вже зараз розпочинати роботу.

Під час наради, директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік зазначила, що фінансування суспільно корисних робіт для безробітних здійснюватиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.