Психологічна підтримка надавачів соціальних послуг Запорізької області під час воєнного стану

16.06.2022

Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку, агресію. Ще більше емоційне навантаження відчувають ті, хто продовжує працювати із людьми, які перебувають у різних емоційних станах. 

Тому, з метою психологічної підтримки надавачів соціальних послуг Запорізької області, з 15 червня по 17 серпня 2022 року Запорізьким обласним центром соціальних служб заплановано та організовано онлайн групи психологічної підтримки.

Дані зустрічі орієнтовані на потреби та запити працівників установ з надання соціальних послуг, і ґрунтуються на психологічній підтримці спеціалістів задля стабілізації емоційно-психологічного стану та попередження емоційного вигорання, оскільки, наявність стабільного емоційно-психологічного стану забезпечує наявність ресурсу для подолання гострого або хронічного стресу. А якісне надання соціальних послуг потребує наявності ресурсу, в тому числі, - власного емоційно-психологічного.

15 червня 2022 року спеціалісти Запорізького обласного центру соціальних служб розпочали проведення онлайн груп психологічної підтримки для надавачів соціальних послуг.

Групи психологічної підтримки проводяться у онлайн-форматі на платформі ZOOM з періодичністю один раз на тиждень, орієнтовна тривалість - 1,5 години.

Основні завдання груп:

- підвищення знань учасників щодо можливостей формування простору підтримки;

- ознайомлення з поняттями «стресу», «кризи», «емоційного вигорання»;

- стабілізація психоемоційного стану;

- розвиток адаптивних стилів поведінки учасників;

- формування копінг-стратегій.

Якщо Вас зацікавила дана інформація, і для вас важливо залишатись ефективними та ресурсними фахівцями, просимо надати зворотній зв’язок, заповнивши анкету за посиланням: https://forms.gle/pTVSETS6TRrnrhxQ6, щоб отримати додаткову інформацію та мати змогу приєднатись до наступної зустрічі уже в наступну середу.