Призначення житлових субсидій з 01 травня 2021 року

05.05.2021

Призначення житлових субсидій з 01 травня 2021 року

 

Уряд постановою від 14.04.2021 №  420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» вніс зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (далі - Положення), які направлені на посилення адресності надання житлових субсидій.

Затверджені заходи направлені на забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

У травні 2021 року призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) буде проводиться лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Під час призначення житлових субсидій будуть переглянуті підходи до врахування майнового стану, зокрема під час призначення житлових субсидій враховуватимуться отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів, здійснення одноразових вартісних покупок, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Вказаним рішенням скасовано діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається.

Територіальними органами соціального захисту населення, територіальними громадами області розпочалася робота щодо заходів для своєчасного призначення житлових субсидій.

Впродовж травня-вересня 2021 року документи, необхідні для отримання субсидії, будуть прийматися від громадян у сільській місцевості – уповноваженими особами, визначеними виконавчими органами ради територіальної громади, та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій - також у паперовому вигляді; у містах заяви прийматимуть лише ЦНАПи.

Заява і декларація можуть бути надіслані поштою на адресу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Портал Дія», офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.