Практичні психологи Запорізького обласного центру соціальних служб підвищили свою кваліфікацію

16.06.2022

З 30 травня 2022 року по 15 червня 2022 року практичні психологи Запорізького обласного центру соціальних служб пройшли онлайн-навчання  з метою підвищення кваліфікації, яке було організовано та проведено КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР.

Актуальність змісту курсів підвищення кваліфікації практичних психологів була зумовлена стрімким розвитком наукового психологічного знання, появою новітніх психологічних практик, а також підвищенням суспільного попиту на психологічні послуги та необхідністю розширення сфери надання психологічної допомоги населенню під час воєнних дій в Україні.

Тому, з огляду на вищезазначене, низка розглянутих під час навчання тем були орієнтовані на роботу з населенням, під час воєнних дій, а саме: «Особливості професійної діяльності практичного психолога в умовах воєнного стану»; «Алгоритм дій при наданні першої психологічної допомоги»; «Стратегії та техніки кризово-інтервентного психологічного консультування» тощо.

Формат навчання передбачав низку лекційного матеріалу, поданого у вебінарах та виконанні практичних завдань у вигляді онлайн тестувань, інтерактивних вправ та розгорнутих письмових залікових робіт.

По закінченню навчання практичні психологи Запорізького обласного центру соціальних служб успішно виконали та склали всі залікові роботи та отримали відповідні документи, що підтверджують підвищення фахівцями своєї кваліфікації.

Запорізький обласний центр соціальних служб висловлює щиру подяку викладачам КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» ЗОР.