Надання першої психологічної допомоги

07.06.2022

Під час воєнних дій багато людей потребують соціально-психологічної підтримки та допомоги. Особливо це актуально для Запорізької області, так як за період війни через обласний центр із зони бойових дій евакуйовано понад 180 тисяч осіб.

Як правило, ці люди пережили травмуючі події  - втрата роботи, майна, звичайного способу життя, що спричинило вплив на психоемоційний стан. Тому отримання знань спеціалістами щодо надання першої психологічної допомоги дорослим та дітям на сьогоднішній час є дуже актуальним.

3 червня 2022 р. 7 працівників Запорізького обласного центру соціальних служб взяли участь у тренінгу з надання першої психологічної допомоги, організованому                                         БФ «Посмішка ЮА». Захід було реалізовано за підтримки міжнародної організації Save the Children.

Метою тренінгу було сформувати у учасників уявлення про першу психологічну допомогу, принципи та особливості її надання.

Під час тренінгу спеціалісти  Запорізького обласного центру соціальних служб розвинули свої професійні компетентності щодо надання першої психологічної допомоги дорослим та дітям, які опинились в складних життєвих обставинах в умовах війни та отримали практичний досвід за допомогою інтерактивних вправ, запропонованих тренерами.