Моніторинг, захист та підтримка дітей, які повернулись з інтернатів в умовах війни

05.08.2022

Моніторинг, захист та підтримка дітей, які повернулись з інтернатів в умовах війни

04 серпня 2022 року відбувся всеукраїнський вебінар «Моніторинг, захист та підтримка дітей, які повернулись з інтернатів в умовах війни» для представників служб у справах дітей, центрів соціальних служб/надання соціальних послуг, структурних підрозділів соціального захисту, закладів освіти, представників місцевого самоврядування, регіональних координаторів проєкту, представників неурядових організацій. Серед учасників були представники Запорізького обласного центру соціальних служб, зокрема, - директор Центру – Понікарова Оксана Андріївна, заступник директора та начальники відділів.

Під час вебінару було обговорено: результати первинного моніторингу стану дітей, які перебували цілодобово в закладах інституційного догляду та виховання, і з початком війни повернуті до батьків/ законних представників; заходи, необхідні для підтримки сімей, до яких повернуті діти, для забезпечення безпеки дітей, здійснення заходів із захисту їхніх прав.

Вебінар підготовлений та проведений у рамках проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» у співпраці з Ініціативою розвитку послуг для сімей та дітей в громадах проєкту Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні (SURGe). Проект реалізує Міжнародна благодійна організація «Партнерство «Кожній дитині» на замовлення Міністерства соціальної політики за фінансування Представництва дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ у співпраці з Національною соціальною сервісною службою України, Міністерством освіти та науки України, Міністерством охорони здоров’я України.