Зустріч коаліції «Запоріжжя 1325»

01.05.2023

Зустріч коаліції «Запоріжжя 1325»

 

28 квітня 2023 року директор Департаменту соціального захисту населення Марина НОТАНОВА та заступник директора Вікторія ГЕРАСИМЕНКО прийняли участь у обговоренні змін до Обласного плану дій 1325 спільно з представниками коаліції «Запоріжжя 1325».

Під час свого виступу Марина Нотанова повідомила, що з метою привернення уваги суспільства і державних інституцій до проблем забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, у 2020 році розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року та обласний план дій.     

          З початком вторгнення російської федерації на територію України виникла потреба внести зміни  до обласного плану дій з виконанням резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року, адаптований безпосередньо до ситуації у Запорізькій області.

          До участі у роботі з підготовки проекту розпорядження щодо внесення змін широко була залучена громадськість та відповідні структурні підрозділи обласної державної адміністрації, Головне управління Національної поліції, Головне управління ДСНС України, Національна гвардія, ЗСУ в Запорізькій області. Думка і пропозиції усіх залучених були враховані при затвердженні змін до регіонального плану дій.

Особливу увагу було акцентовано на визначенні механізму потреб жінок і чоловіків у мирних переговорах, пост конфліктному відновленні, протидії гендерно-зумовленому насильстві, пов’язаному з військовим конфліктом та локалізацією Національного плану дій 1325 на рівні Запорізької області.