В Запоріжжі та ще в 11 містах працюють бригади соціально- психологічної допомоги

23.05.2022
Від 20 квітня в Україні запрацювали 24 мобільні бригади, які надаватимуть соціально-психологічну допомогу постраждалим, які пережили насильство, та внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені залишити зони бойових дій. З них дві - у Запоріжжі.
Мобільні бригади в обласному центрі створені та функціонують за ініціативою благодійного фонду «Посмішка ЮА». Вони інформують населення та проводять роботу з реагування на випадки насильства. Завдяки координації з місцевою владою, центрами соціальних служб вдалося оперативно налагодити роботу фахівців та надавати послуги населенню в форматі телефонних консультацій.
Унікальність послуг полягає в мобільності їх надання - спеціалісти бригад мають можливість виїжджати на виклики до найбільш важкодоступних місць, надавати послуги особам, які не мають доступу до закладів чи обмежені у пересуванні з різних причин. Соціально-психологічна допомога надається як мешканцям місцевої громади, так і внутрішньо переміщеним особам, що перебувають на її території. До складу кожної з мобільних бригад входять два фахівці (психолог, соціальний працівник), а також водій з автомобілем.
Всі мобільні бригади працюють у межах гуманітарного реагування на військове вторгнення і спричинену ним безпрецедентну гуманітарну кризу за підтримки UNFРА, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації із Офісом Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України та у партнерстві з місцевими органами влади та виконавчими партнерами ГО «Віра, Надія, Любов», Благодійний фонд «Посмішка ЮА», Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива» та Благодійний фонд «Batterfly».
Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та СЕRF (Central Response Fund).
Контакти мобільних бригад можна знайти тут https://rozirvykolo.org/map-of-support
Контакти мобільної бригади у Запоріжжі 067-610-58-03, з 09.00 до 21.00.