Інформаційна акція до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми «Подорожуй безпечно»

23.10.2017

21 жовтня, в центральному парку культури та відпочинку міста Запоріжжя відбувся великий комплексний захід - Інформаційна акція до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми «Подорожуй безпечно», який об'єднав у собі квест по всьому парку, освітні та практичні станції, інформаційні локації та творчу сцену.

Захід проводився у тісній співпраці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, Комунального закладу «Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги» Запорізької обласної ради та Громадсько просвітницькою організацією «Егіда-Запоріжжя».

Учасниками акції стали учні навчальних закладів м. Запоріжжя – ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище», ДНЗ «Запорізьке ВПУ», КВНЗ «Запорізький педагогічний коледж» ЗОР, ДНЗ «Запорізький професійний ліцей автотранспорту», ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей».

Під час акції відвідувачі отримали консультації від партнерів акції, суб’єктів Національного механізму взаємодії – фахівців Запорізького обласного та міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Запорізького обласного центру зайнятості, Управління державної митної служби у Запорізькій області, Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Запорізької обласної громадської організації «Об’єднання психологів та психоаналітиків «Взаємодія».

Велика подяка волонтерам Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за допомогу в організації та проведення заходу. 

Проведення акція посприяла тому, що інформацію про проблеми торгівлі людьми, та особливості подорожей в рамках безвізового режиму дізналася величезна кількість городян та гостей міста.

Молодь дізналась про правила оформлення біометричного паспорту та особливості дотримання міграційних правил за кордоном, можливість отримання доступу до послуг Національної безкоштовної лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів. 

Під час проведення акції демонструвався ролик «Небезпеку видно не одразу»

Результатом проведеної просвітницької роботи є збільшення поінформованості населення міста та області щодо орієнтирів убезпечення від торгівлі людьми та особливостей безвізового режиму.