Фестиваль сімейних форм виховання

27.05.2016

21 травня в Запоріжжі вперше пройшов Фестиваль сімейних форм виховання, організований міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та організаціями партнерами. Участь у Фестивалі взяли сім'ї, які користуються послугами центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, в тому числі прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, сім'ї опікунів/ піклувальників.

Організатори відзначили внесок присутніх у виховання дітей, особливо тих, які з різних причин лишилися поза увагою біологічних батьків. Виховання дітей в сім'ї дозволяє найбільш повно реалізувати їх потреби і можливості, адаптуватися до життя в суспільстві.

На сьогодні в г. Запорожжі функціонує 14 прийомних сімей, які виховують 29 прийомних дітей та 3 дитячих будинки сімейного типу, які виховують 18 дітей, позбавлених батьківського піклування. У запорізьких сім'ях опікунів та піклувальників виховується понад 800 дітей. Міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проводить роботу, спрямовану на попередження раннього соціального сирітства, консультуючи в пологових будинках жінок, які мають ризик відмови від новонароджених дітей.

Організації партнери (служба (управління) у справах дітей, благодійний фонд «Щаслива дитина», центр «Нова Надія», Запорізька універсальна наукова бібліотека ім. Горького) познайомили присутніх з можливими формами підтримки сім'ї з боку державних і громадських організацій. Зазначалося, що на обліку перебуває 148 дітей, які чекають свого влаштування в сімейні форми виховання.

Учасників фестивалю привітали вихованці творчих колективів Центру дитячої та юнацької творчості Олександрівського району. Проведені майстер класи дозволили об'єднати дітей і батьків у спільній діяльності. Приємним сюрпризом для дітлахів стали солодкі подарунки від Запорізької кондитерської фабрики і фірми «Айс Запоріжжя», які вручив талісман Білий ведмідь.