Семінар-тренінг для сімей, що виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» «Семінар-тренінг для сімей, що виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

14.11.2019

07 листопада 2019 року на базі КУ «Камʼянсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді» Камʼянсько - Дніпровської міської ради в рамках реалізації проекту Асоціації прийомних сімей «Створюємо команду – рятуємо прийомну сім'ю» було проведено захід для сімей, що виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Даний захід був організований керівником проекту Ганною Андрєєвою, за участю професійних тренерів - Інни Долі,  Дар'ї Конвісарової, методиста відділу методичного забезпечення соціальної роботи Запорізького ОЦСССДМ - Макущенко Юлії та представників КУ «Камʼянсько-Дніпровський міський центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді» Камʼянсько -Дніпровської міської ради Куницької Людмили та Ходоренко Світлани, з метою покращення взаєморозуміння між батьками та дітьми в родинах, шляхом відпрацювання навичок ненасильницької комунікації.

У тренінгу прийняли участь 18 прийомних батьків, батьків-вихователів та опікунів разом зі своїми дітьми, які є мешканцями Кам'янсько-Дніпровської об’єднаної територіальної громади та міста Енергодар.

Під час тренінг уз батьками обговорювалась тема «конфлікта» та стратегії і способи реагування в складних ситуаціях. З дітьми в ігровой формі працював психолог, з метою розвитку їх навичок комунікації, вміння доносити свою точку зору та йти на поступки в суперечках. Головна мета даної зустрічі полягала в тому, що не лише можна знайти вихід з конфліктної ситуації, а й краще зрозуміти та відчути одне одного. Щире спілкування та відкритість є запорукою здорових і теплих відносин.