Семінар з правової підтримки на базі Мелітопольського міського ЦСССДМ

23.10.2017

18 жовтня 2017 року на базі Мелітопольського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді благодійним фондом «Щаслива дитина», за участю Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в рамках підтримки сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, було проведено семінар з правової підтримки. У заході прийняли участь прийомні батьки, батьки-вихователі ДБСТ, прийомні діти та діти-вихованці ДБСТ м.Мелітополя, Мелітопольського та Якимівського районів.

Семінар проводився з 10.00 до 14.00 години. Формат зустрічі складався з паралельного проведення двох групових занять: розгляд правових питань в тренінговому форматі та консультації з правових питань профільних спеціалістів для батьків та дітей по 2 години кожне.

Під час заходу висвітлювались питання щодо прав дітей-сиріт, які перебувають у ДБСТ, у прийомних родинах, а також щодо випускників цих сімейних форм виховання. Учасників хвилювали питання стосовно субсидій, пільг, оздоровлення, освіти, а також житлові питання, на які учасники отримали вичерпну відповідь та роз’яснення спеціалістів відповідної галузі. Учасники із зацікавленістю ставили питання та отримували відповіді від фахівців стосовно турбуючих питань. Батьки та діти проявляли активність під час обговорення правових питань, шляхи  їх вирішення учасниками відпрацьовано на практиці під час рольових ігр та вправ.