Родина для дитини, позбавленої батьківського піклування

16.02.2017

З 14 по 16 лютого 2017 року регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочали в 2017 році перше із 6 запланованих навчань для кандидатів в прийомні батьки, опікуни, піклувальники. До навчань залучені спеціалісти центрів соціальних служб, для сім’ї, дітей та молоді Запорізької області, що здійснюватимуть соціальне супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Всього у навчанні беруть участь 16 осіб із міста Запоріжжя, Бердянська та Мелітополя, а також Василівського, Запорізького, Михайлівського, Новомиколаївського, Пологівського, Приморського, Токмацького та Якимівського районів.

Метою такого навчання є підготовка кандидатів у прийомні батьки, опікуни, піклувальники до усвідомленого вибору щодо взяття дітей під опіку/піклування, в прийомну сім’ю, здійснення ними функцій по нагляду, розвитку дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, а також підготовка спеціалістів ЦСССДМ Запорізької області до здійснення соціального супроводження прийомних сімей.

Протягом трьох днів розглядатимуться наступні питання:

  • прийомна сім’я, ДБСТ, опіка, піклування та їх місце в державній системі влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

  • організація процесу встановлення опіки, піклування, створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу. Фінансово-матеріальне забезпечення;

  • соціально-психологічні особливості дітей, які потребують сімейного виховання;

  • особливості сімейного виховання;

  • особливості сімейного виховання ВІЛ-позитивні прийомні діти;

соціальне супроводження (супровід), сім’ї, яка взяла на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування.