Підсумки селекторної наради з актуальних питань соціальної підтримки населення

25.01.2019

Представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, начальники управлінь соціального захисту населення Запорізької міської ради, прийняли участь у селекторній нараді, проведеній 24 січня  2019 року  Міністерством соціальної політики України.

На  нараді  розглядались питання:

зміни в порядку надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у 2019 році;

виконання програм соціального захисту населення, передбачених   Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та використання бюджетних коштів структурними підрозділами соціального захисту населення у 2018 році.

Учасників заходу було проінформовано, що з 1 січня 2019 року розпочато виплату субсидій у безготівковій формі для тих домогосподарств, яким субсидію  призначено з 2019 року.

Ця система передбачає перерахування сум субсидій на спеціальні рахунки з яких сплачуватимуться житлово-комунальні послуги, та подальшу виплату в готівковій формі усіх заощаджених коштів після закінчення опалювального сезону.

Разом з тим, запланована на березень виплата субсидій у готівковій формі тим громадянам, яким субсидію було призначено у жовтні минулого року, передбачає виплату готівкою усієї суми призначеної субсидії громадянам для сплати ними житлово-комунальних послуг.

Під час наради наголошувалось на необхідності неухильного виконання умов  призначення житлової субсидії, відповідальності уповноважених осіб за своєчасність призначення, проведення широкої інформаційно - роз’яснювальної роботи серед населення, відповідній роботі з організаціями-надавачами послуг.

Зверталась увага на діяльність комісій при місцевих  органах виконавчої влади щодо забезпечення своєчасного, кваліфікованого розгляду справ бажаючих отримувати житлову субсидію, як виключення.