Про організацію процесу реабілітації для осіб з інвалідністю йшлося на нараді 22 березня 2019 року.

25.03.2019

22 березня 2019 року у актовій залі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації відбулася нарада працівників комунальної установи «Обласний центр медико-соціальої експертизи» Запорізької обласної ради в якій прийняли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та комунальної установи «Обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю» Запорізької обласної ради.

Начальник управління соціальних послуг та соціального забезпечення Вікторія Герасименко у своєму виступі зупинилась на актуальних питаннях співпраці медико-соціальних експертних комісій та представників системи соціального захисту в складання та виконанні індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, зокрема учасників АТО. Також вона поінформувала про заходи, що фінансуються з державного та обласного бюджету, спрямовані на реабілітацію осіб з інвалідністю, про можливості отримання реабілітаційних послуг в стаціонарних установах системи соціального захисту, відповіла на запитання учасників наради.

Директор Запорізького обласного центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю Дмитро Пейчев виступив з презентацією роботи Центру, в якому  з січня 2019 року надаються послуги з професійної та соціальної реабілітації.

З початку 2019 року в Центрі проходять курс професійної реабілітації             25 осіб за спеціальністю «оператор комп’ютерного набору» та «адміністратор», ще 20 осіб щомісячно отримують послуги соціальної реабілітації – це послуги психолога, масажиста, працює кабінет ЛФК, фізіотерапевтичний кабінет, цікаво організовано дозвілля, влітку клієнти центру можуть отримувати оздоровчі процедури на Азовському морі. Центр готовий приймати на реабілітацію і осіб з інвалідністю – учасників АТО і такі приклади є.

Медичні працівники та представники соціального захисту обговорили актуальні питання подальшої співпраці в організації реабілітаційного процесу для мешканців області, які того потребують.