Про обласний семінар з головами та бухгалтерами міських і районних організацій ветеранів України.

20.12.2018

19.12.2018 відбувся плановий, щорічний обласний семінар з головами та бухгалтерами міських і районних організацій ветеранів.

Захід організовано Запорізькою обласною організацією ветеранів України.

В роботі семінару взяли участь заступник директора Департаменту соціального захисту населення (далі - Департамент) Ірина Разуваєва, головний спеціаліст відділу адресного надання пільг та субсидій управління соціальних гарантій, державної соціальної допомоги Департаменту Тетяна Демченко та співголова президії обласної координаційної ради громадських об’єднань та організацій по роботі з громадянами, які потребують соціальної підтримки Ірина Лосєва.

Працівники Департаменту проінформували присутніх  про порядок та зміни в питаннях соціального захисту ветеранів, забезпечення їх гарантій і прав, нарахування субсидій, обслуговування ветеранів вдома тощо.

Увагу присутніх викликали озвучені матеріали про особливості участі громадян у програмі житлових субсидій в опалювальний період, у зв’язку зі змінами норм і тарифів.

Виступи представників Департаменту також стосувались важливої на сьогодні теми - змін у територіальному устрої, діяльності об’єднаних територіальних громад в питаннях всебічної допомоги вразливим категоріям населення, впровадження новацій у роботі центрів соціального обслуговування.

 Також активістам ветеранського руху було детально прокоментовано чинну законодавчу базу, якою регулюється надання соціальних послуг, їх види, обсяг та фінансове забезпечення.

Учасники семінару отримали від вказаних вище фахівців вичерпні відповіді на питання, що виникали.

 Зустріч з керівниками ветеранських організацій міст і районів та їх інформування сприятиме поглибленню співпраці з органами соціального захисту населення  в інтересах громадян похилого віку й осіб з інвалідністю різних категорій.