Про нові посвідчення чорнобильцям

30.07.2019

У зв’язку із отриманням найближчим часом нових бланків посвідчень, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації (далі - Департамент) продовжується обмін посвідчень особам з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (категорії 1 серія А), потерпілих від Чорнобильської катастрофи (категорії 1 серія Б) та посвідчень “Учасник ліквідації ядерних аварій” (категорія 2 і 3, серії Я).

Продовжує роботу, обумовлену заміною посвідчень, регіональна комісія з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян.

Громадянам, віднесеним до вищезазначених категорій, необхідно за місцем проживання (реєстрації) звернутися до управлінь соціального захисту населення та подати заяву про обмін посвідчення, копію паспорту, оригінал посвідчення (для 1 категорії з вкладкою) та 2 фотокартки (3х4см). Управління всі заяви із переліченими документами та супровідним листом направляє Департаменту, яким, відповідно, готується засідання комісії.

Нагадуємо, що посвідчення будуть оформлюватися та видаватися на підставі рішення комісії та первинних документів, які зберігаються в архіві Департаменту.