Про міжвідомчу прес - конференцію

04.04.2018

Представник Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації (далі - Департамент), начальник відділу оздоровлення сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Ольга Дроздова взяла участь у міжвідомчій прес - конференції з приводу організації проведення оздоровчої компанії в області, попередження виникнення надзвичайних подій під час оздоровчого сезону 2018 року, запобігання травмуванню та загибелі людей, особливо дітей.

У виступі Ольга Дроздова повідомила, що за рахунок усіх джерел фінансування в цьому році планується оздоровити не менше 138 тисяч дітей шкільного віку, що складає 82,5% від їх загальної чисельності в області.

В поточному році на це передбачені кошти у сумі 132 млн. грн.

У тому числі:

з обласного бюджету - близько 30 млн. грн.;

місцевого бюджету - майже 24 млн. грн.;

за рахунок позабюджетних коштів - 78 млн. грн.;

Планують свою роботу близько 34 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, що не менше ніж в попередні сезони.

Як і завжди особлива увага приділяється безпечній діяльності згаданих закладів.

Голова обласної державної адміністрації доручив створити оперативний обласний штаб з координації оздоровчої компанії 2018 року, включити до його складу всіх суб’єктів, причетних до організації заходу, у тому числі фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Також будуть створені відповідні місцеві штаби, на територіях де розташовані дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, для забезпечення моніторингу щодо виконання норм та правил пожежної і техногенної безпеки, а також санітарних норм.

З метою уникнення надзвичайних ситуацій впродовж компанії, керівникам вказаних територій доручено взяти роботу дитячих таборів під особистий контроль.

Увагу посадовців та громадськості акцентовано та тому, що жоден оздоровчий заклад не буде працювати без відповідних дозвільних документів.

В області безпечному перебуванню дітей у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку приділяється неослабна увага.

Підготовка до оздоровчої компанії триває.