Про зміни у призначенні державної допомоги на дітей одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

15.01.2016

З  01.01.2016 змінено умови надання окремих видів  соціальної допомоги.

Тимчасова державна допомоги дітям, батьки  яких ухиляються від сплати аліментів буде призначатися з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина. Допомога буде надаватися у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового    мінімуму   для   дитини   відповідного   віку   та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за   попередні   шість  місяців.

Допомога на дітей одиноким матерям буде надаватися у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового    мінімуму   для   дитини   відповідного   віку   та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за   попередні   шість  місяців.

Враховуючи ці зміни, виплата державної допомоги на дітей одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки  яких ухиляються від сплати аліментів у січні 2016 року  не буде провадитися.

Тому усім отримувачам  державної допомоги на дітей одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки  яких ухиляються від сплати аліментів  для визначення права на допомоги необхідно терміново звернутися до управління соціального захисту населення та надати заяву, довідку про склад сім’ї та  документи про  доходи сім’ї.

Акцентуємо увагу громадян, які звернуться за призначенням зазначених видів допомоги за новими умовами у період з січня по березень 2016 року, що вона буде   призначена та виплачена з 1 січня 2016 року. Таким чином підстав для занепокоєння тим, що із-за терміну звернення  може бути втрачено виплату за певний місяць немає.