Про відзначення Міжнародного дня інвалідів

05.12.2016

02.12.2016 відбулися заходи, організовані Департаментом соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації (далі – Департамент)   з нагоди Міжнародного дня інвалідів.

Цього року урочисте зібрання було проведене в приміщенні Запорізького академічного українського музично – драматичного театру ім. В.Г. Магара.

В ньому  взяли участь керівники області та місцевого самоврядування, депутати обласної ради, працівники Департаменту, обласної Організації Товариства Червоного Хреста України, керівники установ та закладів соціальної сфери області, активісти громадських організацій інвалідів, благодійних фондів, студентської молоді.      

До присутніх на урочистостях звернувся голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, який висловив глибоку повагу людям з обмеженими можливостями,  почуття захоплення їх стійкістю та оптимізмом, подякував за сумлінну роботу працівникам, зайнятим в сфері соціального обслуговування інвалідів.

Розповів про роботу органів влади, зокрема, щодо впровадження обласної Програми виконання задач і заходів державної цільової програми “Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів”.

У виступі голова обласної ради Григорій Самардак проінформував учасників зібрання про реалізацію діючих державних та регіональних програм, орієнтованих на забезпечення потреб інвалідів. Відмітив, що кількість людей з обмеженими можливостями  зростає.   На цю ситуацію  впливають різні фактори, але вирішення їх проблем залишається для всіх посадовців визначальним напрямом роботи. Увага держави і громадськості до потреб людей з інвалідністю, підкреслив він,  обумовлює створення умов для їх реабілітації та інтеграції у суспільство.

Доповіді акцентували  увагу на допомозі, яка надається людям з обмеженими можливостями згідно з обласною Програмою “Назустріч людям” на 2015-2019 роки, з загальним обсягом фінансування 146,5  млн. грн. Лише на питання, які належать до компетенції органів соціального захисту населення на поточний рік виділено близько 17,2 млн. грн.

Великій групі спеціалістів різних споріднених галузей, причетних до системи надання соціальних послуг та обслуговування інвалідів були вручені  подарунки і відзнаки обласної ради, обласної державної адміністрації, Департаменту та інших структур.

Творчий колектив театру подарував  присутніх чудовим спектаклем - “Подруга життя”.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів висвітлювалось електронними та друкованими засобами масової інформації.