Про відзначення Дня державної служби

21.06.2018

Працівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації взяли участь в урочистостях з нагоди Дня державної служби.

 Відкриваючи захід, який відбувся  в Запорізькій обласній філармонії, голова обласної державної адміністрації Костянтин Бриль зачитав присутнім вітальну адресу від Президента України Петра Порошенка:

«У цьому році 23 червня країна відзначає 100–річчя запровадження державної служби України як соціально-правого та політичного інститутів – ключової ланки в системі державного управління. Понад 240 тисяч державних службовців України є реальними провідниками ідей державності; сприяють створенню умов для відкритого громадянського суспільства; забезпечують захист прав і свобод людини і громадянина; забезпечують результативну та стабільну діяльність органів державної влади відповідно до їх завдань, повноважень і компетенцій.

Україна стала першою з пострадянських країн, яка в 1993 році прийняла Закон  «Про державну службу», встановивши таким чином особливий правовий статус осіб, уповноважених на виконання функцій держави – державних службовці. І хоча Закон не був досконалим і скоріше унормовував перехідний період з усіма його складнощами й протиріччями, сам факт інституціоналізації в Україні державної служби став важливим для українського державотворення. Новим етапом становлення інституту державної служби став Закон України «Про державну службу», який прийнято 10 грудня 2015 року. Новаціями стали розмежування політичних та адміністративних посад, забезпечення політичної нейтральності, стабільності та професійності державної служби, що діє в інтересах суспільства.

Шановні державні службовці! Саме на вас покладається основна відповідальність у справі розбудови України, виконанні функцій держави, створенні позитивного іміджу владних інституцій та авторитету влади в цілому! В день професійного свята щиро бажаю кожному з вас миру, життєвої енергії, добра, злагоди та нових здобутків у виконанні вашого почесного і відповідального обов'язку – служіння Україні та її народу!», – зачитав вітання  Костянтин Бриль.

Колектив Запорізької обласної філармонії також привітав присутніх з професійним святом концертною програмою.

Держслужбовцям  були вручені відзнаки.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби та з нагоди 100- річчя запровадження державної служби в Україні отримав Почесну Грамоту виконавчого комітету Запорізької міської ради Воробйов Тимофій Алімович, головний спеціаліст - юрисконсульт Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Щиро вітаємо Тимофія Алімовича з відзнакою, бажаємо подальших успіхів в праці, здоров’я, наснаги, усіляких гараздів та гарного настрою.