Про виплати у 2018 році одноразової грошової допомоги особам, які постраждали внаслідок Революції Гідності

05.02.2018

В Запорізькій області на обліку перебуває 6 осіб, які постраждали  внаслідок Революції Гідності, серед них:  одна сім’я загиблого, одна особа, яка отримала   тяжкі тілесні ушкодження, одна - з ушкодженнями середньо тяжкості та три особи з легкими тілесним ушкодженнями.

Всі вони, за рахунок коштів державного бюджету, в січні поточного року отримали одноразову грошову допомогу на загальну суму 1,5 млн. гривень.

Відповідні виплати було здійснено згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2017 № 14 «Деякі питання використання коштів державного бюджету для надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та особам, які отримали тілесні ушкодження побої, мордування під час участі в зазначених акціях».

Обласною державною адміністрацією приділяється постійна увага соціальній  підтримці  сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року та  забезпеченню потреб громадян, які отримали тоді тілесні ушкодження в результаті побиття або мордування.