Про акцію «Першокласник - 2018»

29.08.2018

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації (далі - Департамент) спільно з Запорізьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також іншими партнерами вже вп’яте організовано традиційну, щорічну акцію «Першокласник - 2018».

          Цей благодійний захід для дітей пільгових категорій  проведено на виконання розпорядження Запорізької обласної ради від 26.01.2017 № 57 «Про Комплексну обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки».

         В рамках  акції в театрі юного глядача відбулась вистава «У пошуках Дракону». Перед виставою з її учасниками, дітьми і батьками із Василевського, Вільнянського, Михайлівського районів та міста Запоріжжя, а також Біленьківської, Камиш - Зорянської, Оріхівської, Павлівської, Широківської і Смирновської об’єднаних територіальних громад зустрілись, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, заступник голови обласної ради Владислав Марченко, директор Департаменту Світлана Абдурахманова та інші. Керівники області тепло привітали першокласників з початком навчання. Діти з сімей загиблих учасників антитерористичної операції отримали в подарунок електронні книжки.

          У виступі Едуард Гугнін зазначив, що у цьому році планується забезпечити електронними книжками всіх дітей, які будуть вчитися за інклюзивною програмою. Подякував батькам за самовідданість у виконанні важливої місії - вихованні людини і громадянина. Побажав, щоб діти росли  здоровими, розумними, талановитими та щасливими, радували батьків і прославляли   рідний край, закликав берегти один одного та дивовижний світ - Україну.

         Метoю  заходу є надання допомоги дітям загиблих захисників Батьківщини і дітям, які навчатимуться за інклюзивною формою.

         В умовах продовження боїв на сході нашої країни, цим малюкам   потрібна підтримка у підготовці до нового шкільного етапу життя.

         Також слід охопити постійною увагою дітей, які мають особливі освітні потреби. Запорізька область  є пілотною  з впровадження інклюзивної освіти, яка дозволяє створити відповідні умови кожній такій  дитині, в той же час, не позбавляючи можливості соціалізуватись. Електронні книжки будуть суттєво допомагати їм у навчанні.