На засіданні регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю у Запорізькій області

05.10.2018

На засіданні регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю у Запорізькій області, що відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна, за участі директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлани Абдурахманової розглянуто заяву підприємства «АСТРИ» Запорізької міської громадської організації по трудовій реабілітації інвалідів «Спільна справа» щодо отримання дозволу на право користування пільгами з оподаткування

На сьогодні на підприємстві працює дев’ятеро осіб, з них п’ятеро - з інвалідністю, що становить 55% середньооблікової чисельності штатних працівників. Фонд оплати праці працівників у першому півріччі 2018 року склав 151,0 тис. гривень, з них осіб з інвалідністю – 63,8 тис. гривень., що становить 42 % суми загальних витрат на оплату праці. Розмір середньомісячної заробітної плати працівників в еквіваленті повної зайнятості працівників за І півріччя 2018 року склав 3830,00 грн., осіб з інвалідністю – 3723,00 грн., що дорівнює законодавчо встановленому розміру мінімальної заробітної плати, - зазначив Едуард Гугнін.

За словами керівника підприємства Валерія Свердловського, з 2005 року і до сьогодні підприємство займається виробництвом системних блоків для електронно-обчислювальних машин, ремонтом та утилізацією електронної техніки, заправкою та відновленням картриджів для принтерів та копіювальних апаратів. За рахунок пільг підприємство зможе обслуговувати більше підприємств і організацій, у тому числі і бюджетних, отримувати прибуток і спрямовувати його на розвиток підприємства і потреби працівників – осіб з інвалідністю.

Як повідомили фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, сума отриманих пільг з оподаткування за І півріччя 2018 року склала 46,7 тис. грн., у 2017 році – 46,9 тис. грн. Заборгованості з виплати заробітної плати немає. Фінансову допомогу від ФСЗІ не отримували. Підприємство надало благодійну допомогу одній особі з інвалідністю, а саме комп’ютер на суму 1200 гривень.

За підсумками засідання члени регіональної комісії одноголосно проголосували за рішення рекомендувати голові облдержадміністрації надати дозвіл на право користування пільгами з оподаткування підприємству «АСТРИ» Запорізької міської громадської організації по трудовій реабілітації інвалідів «Спільна справа»  на період з 01.10.2018 до 01.04.2019 рр.